Praktische Informatie

Praktische Informatie

Heerlijk op vakantie gaan met SBM travel. Dat betekend genieten van een welverdiende vakantie met de auto, bus of het vliegtuig. Echter op vakantie gaan betekend ook dat je rekening moet houden met diverse zaken. Denk aan het regelen van geldige reispapieren, een eventueel visum en ga zo maar door. Vandaar dat we hier wat praktische tips hebben neergezet waar u rekening mee kunt houden.

Regel je Reisdocumenten op tijd

Als u op vakantie gaat binnen Europa is de noodzaak vaak wat minder om je reispapieren te controleren. Echter ondanks dat door het Schengen akkoord je vrij kunt reizen binnen Europa zijn je reispapieren nog wel verplicht. Dus let op dat je een geldig paspoort of Europees identiteitskaart bij je hebt. Een rijbewijs is niet voldoende!

Als je buiten Europa gaat reizen komt de visum om de hoek kijken. Elk land heeft zo weer zijn eigen eisen en afspraken met Nederland. Naar Turkije heb je een e-visum nodig, voor Amerika heb je een ESTA nodig, Canada een ETA en ga zo maar door. Kortom laat je goed informeren als je naar het buitenland op vakantie gaat zodat je deze zaken op tijd kunt regelen. Er zitten zeker bij de niet digitale visa best wel lange wachttijden op.

Verzekering voor op reis

Een reisverzekering is wat ons betreft tegenwoordig een must. Als je namelijk buiten Nederland op vakantie gaat is je zorgverzekering niet meer actief in vele gevallen. Het is natuurlijk te hopen dat je deze nooit nodig hebt, echter mocht er wat gebeuren dan is het toch wel handig dat de medische kosten volledig vergoed worden.

Daarnaast is een (doorlopende) reisverzekering natuurlijk ook handig in het geval van een missende koffer, eventuele aansprakelijkheids module, diefstal en ga zo maar door. Elke verzekeraar en reisverzekering heeft zo zijn eigen modules en mogelijkheden. Vergelijk de diverse reisverzekeringen zelf met elkaar en vind er een die bij u past. Wij raden u in ieder geval aan om een reisverzekering uit te zoeken waarbij de eventuele medisch kosten volledig vergoed worden.

Parkeren bij het vliegveld

Dan is er nog een dingetje wat vaak niet in het budget meegenomen word. Je gaat namelijk op vakantie met het vliegtuig, maar hoe kom je op het vliegveld? Soms is openbaar vervoer of een vriend/familie/kennis wel zo aardig om je naar het vliegveld te brengen, maar veelal kiezen mensen er toch voor om met de eigen auto te gaan. Echter je auto moet toch ergens geparkeerd worden voor een x-aantal dagen. Parkeren bij Schiphol is dan niet echt een van de goedkoopste oplossingen, maar ook parkeren bij een vliegveld Eindhoven, Weeze of Zaventem kan in de papieren lopen. Wij werken hiervoor dan ook samen met Travelparking.nl. Via hun kan je eenvoudig en snel de goedkoopste travelparking aanbieders terugvinden.

Handige links van partner websites:

autobanden

autodemontage